Hozzávalók:
1 közepes enyhén füstölt disznócsülök
2-3 db. krumpli személyenként
1 fő hagyma,
8-10 gerezd fokhagyma, nagyságától függően
Fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, babérlevél
Olaj
A jól megmosott csülköt előfőzzük, én kuktában főztem egy órát, annyi vizet
öntök a csülökre, hogy épp ellepje, a főzővízhez 4-5 fokhagyma gerezdet, szemes
borsot, 2-3 babérlevelet, 1 kisebb fej hagymát teszek. Lehet fazékban is főzni,
ebben az esetben addig főzzük, amíg a csont könnyen elválik a hústól.
Amíg a csülök fő, megtisztítom és felvágom a krumplit, tepsibe rakom, sózom,
kevés olajat öntök rá és összeforgatom, megtisztítok egy fő hagymát, rárakom a
krumplira.
A megfőtt csülköt kicsontozom, szeletekre vágom, rárakom a krumplira, megszórom
bors és fűszerpaprika keverékével.
200 fokosra előmelegített sütőben, közbe-közbe saját levével meglocsolgatva
szép pirosra megsütöm.
Rizzsel párolt savanyú káposztát tálaltam hozzá.
Mi történik a csülök levével, amiben főztük?
VálaszTörlésÉn hütöbe szoktam tenni, azután felhasználom lencse, bab vagy hasonló ételhez