Hozzávalók:
Egy szép fiatal tök
25 dkg hagyma (3 fej)
50 dkg paradicsom (3 jó közepes)
1 kanál liszt
4 db virsli
só, bors petrezselyemzöld, olaj.
A tököt megtisztítva falatnyi darabokra vágjuk, besózzuk és fél óráig állni
hagyjuk. A hagymát felszeleteljük, olajban megpároljuk, hozzátesszük a
darabokra vágott paradicsomot, együtt is pároljuk. A leszűrt tököt egy kis
olajban kevergetve átpirítjuk, ráöntjük a paradicsomos hagymát és húsz percig
még együtt pároljuk. Megszórjuk a liszttel, sózzuk, borsozzuk. Mikor majdnem
kész hozzátesszük a karikákra vágott virslit, és jól összeforraljuk.
Petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése