2015. november 27., péntek
Körbe-körbe, sült krumpli
Kukorica darában sült hal, olajos pityókával
Hozzávalók:
1 kg közepes pityóka- krumpli
2 fej
2 evőkanál ecet
1 dl étolaj
2-3 főtt tojás
Só, bors
A megmosott pityókát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk, egy nagyobb tálba tesszük.
A hagymát megtisztítjuk, a tojással együtt vékonyra szeleteljük, majd a
pityókához adjuk.
Két szelet savanyított paradicsompaprikát is kisebb csíkokra vágunk, megszórjuk
frissen őrölt borssal, ízlés szerint sózzuk, meglocsoljuk az ecettel és olajjal
kevés savanyúság levet öntünk rá és alaposan összeforgatjuk.
Fűszeres húsok és halételek mellé kiválóan alkalmas, de így is kiváló.
Én most kukoricadarában sült halat tálaltam hozzá.
A megtisztított jól megmosott halat megszórjuk só, bors, paprika
keverékével, kukoricadarába forgatjuk és bő forró olajban megsütjük.
2015. november 25., szerda
Csirkepaprikás, puliszkával
Hozzávalók:
2015. november 19., csütörtök
Krumpliágyon sült házi csirkecombok,jénaiban sütve
Hozzávalók személyenként:
2015. november 17., kedd
Babfőzelék, sült csülökkel friss zsemlével tálalva
Hozzávalók:
Csipkebogyó vagy hecsedli lekvár