Hozzávalók
16 db kiflihez
80 dkg liszt
20 g cukor
25 g élesztő
200 g víz
240 g tej
80 g vaj
8 g só
A lisztet
tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt,
leöntjük egy pohár cukrozott langyos tejjel és letakarva hagyjuk felfutni.
Ha felfutott
az élesztő a vaj kivételével hozzátesszük a többi hozzávalókat és jól kidagasztjuk.
Mikor szépen összeállt a tésztánk, a kezünktől és az edény falától is elválik,
hozzádolgozzuk a vajat és azzal is jól kidagasztjuk. Szoba hőmérsékleten duplájára
kelesztjük.
Amikor megkelt
a tészta, két részre vesszük, finoman felgyúrjuk és gombóccá formázzuk.
Kerek
lappá nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk.
A cikkeket egyenként vékonyra kinyújtjuk,
hogy háromszög alakú maradjon, majd feltekerjük.
Szilikonos
sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnőnek,
lekenjük tejjel, majd légkeveréssel 180 fokon, 15-20 perc, alsó-felső sütéssel
200 fokon 20- 25 perc alatt megsütjük.