2014. február 15., szombat

Fokhagymás mustáros,nyúlsült,áfonyamártással

Hozzávalók:

Egy nyuszi húsos részei, 5-6 gerezd fokhagyma, 3-4 evőkanál mustár, só, bors, fűszerpaprika, olaj.

A nyulat feldarabolom, befűszerezem, sóval, borssal, paprikával.
A fokhagymát megtisztítom, apróra vágom, kevés sót hintek rá, addig keverem, amíg jó pépes lesz, hozzáteszem a mustárt, 2-3 kanál olajat és minden darabot jól bekenek vele, tálba rakom, lefedem, és másnapig hűtőbe teszem.

Másnap sütőzacskóba rakom, a zacskó száját bekötöm, tűvel megszurkálom a tetejét, tepsibe teszem és 200 fokon egy órát, sütöm, kiveszem a sütőből, elvágom a zacskó tetejét, nem egészen, hogy a keletkezett zsír ne folyjon ki, meglocsolom a saját zsírjával, visszateszem a sütőbe, és szép pirosra sütöm.

Áfonyamártás

• 300 g áfonyadzsem
• 1 dl vörösbor
• 1 evőkanál étkezési keményítő

A mártáshoz az áfonyadzsemet kis lábasba tesszük, összeforrósítjuk egy fél dl vörösborral. A maradék vörösborban simára keverjük az étkezési keményítőt, az áfonyához adjuk, lassú forralással besűrítjük.
Krumplipürével tálaljuk.

A hús szeleteket tálra rakjuk, külön tesszük az áfonyamártást és krumplipürét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...