2014. február 16., vasárnap

Hidegtál,Sonkatekercsek,kétszínű húspástétom,mexikói rúd


Hozzávalók:
14 szelet gépsonka
3 db főtt tojás
20 dkg vaj
2 evőkanál tejföl,ecetes torma,só ,bors mustár

Besamelmártás : 5 dkg vaj,2 halmozott evőkanál liszt,2 dl tej


Elkészítés:
A besamelmártás  (A vajon kissé megfuttatom a lisztet, a tejjel felöntve, csomómentesre keverve mártást főzök.)
Elosztom két részre: Az egyik felébe 3 db főtt tojást reszelőn lereszelek, 10 dkg vajat, 2 evőkanál tejfölt keverek hozzá. Ízesítem mustárral, sóval, borssal.
A másik felébe belekeverek 10 dkg vajat és annyi ecetes tormát, hogy kellemesen tormás ízű legyen, ízesítem sóval, borssal.
Ezekkel a krémekkel töltöm meg a sonkaszeleteket.


KÉTSZÍNŰ HÚSPÁSTÉTOM

Hozzávalók:
25 dkg csirkemell ,25 dkg sovány sertéshús ,2 db tojás,só bors szerecsendió,reszelt citromhéj

Besamelmártás
7 dkg vaj ,5 dkg liszt ,7 dl tej

Elkészítés:
A vajból, lisztből, és a tejből besamelmártást készítek. Két részre osztom.
Mindkét húst külön-külön ledarálom. A sertéshúst sóval borssal, és reszelt citromhéjjal ízesítem, míg a csirkét sóval borssal, szerecsendióval.
Egy őzgerincformát kikenek zsírral, alulra töltöm a sertéshúst, jól belenyomkodom, majd a csirkehúst. Fóliával jól lezárom, és egy tepsibe állítom, amit a forma feléig vízzel feltöltök. Sütőben 50-60 percig gőzölöm. Alaposan kihűtöm, majd szépen felszeletelem.



A Sonkás mexikói rúd receptje itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...