Hozzávalók:
•3 db borjúlábszárból 4-5 cm vastagra vágott szeletek
•3 db közepes sárgarépa
•2 db petrezselyem
•1 kisebb zeller gumó
•1 nagy fej vöröshagyma
•3-4 gerezd fokhagyma
6-7 dkg vaj
•3-4 evőkanál olaj
•2 db babérlevél
•Liszt
•2 kisebb paradicsom
•Citromhéj
•Só, bors
Vastag falú serpenyőbe olajat és a vajat felmelegítjük.
A
hússzeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd lisztbe
forgatjuk, az előmelegített vaj és olaj keverékén, közepes lángon
mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.
Amikor mindkét oldala
szépen megpirult, kivesszük az edényből, beletesszük az apró kockákra
megvágott zöldségeket, kettőt-hármat keverünk rajta, felöntjük 2 dl
húslével (fehérborral kellene, én a gyerekek miatt húslevet használtam)
visszarakjuk a húsokat, ha szükség sózzuk, borsozzuk, és lefödve gyenge
tűzön puhára pároljuk. Ha a lé elpárolog, mindig kevés húslével
pótoljuk.
Mivel nekem ebben az időszakban nem volt paradicsomom,
házilag eltett paprika és paradicsom keverékét tettem hozzá egy jó
evőkanállal, összefőztem, aztán kivettem a húsokat, botmixerrel,nem
éppen az egészet pépesítettem, visszaraktam a húsokat, tálalásig melegen
tartottam.
Tálaláskor 3-4 dkg vajat felhevítettem, a tűzről levéve
hozzátettem 1 kevés reszelt citromhéjat, 1 gerezd fokhagymát, törőn
átnyomva és apróra vágott petrezselyem zöldet, ráraktam a hússzeletekre.
Petrezselymes natúr krumplival tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése