Franciasaláta ágyat készítünk. Itt
A franciasalátát tálra rakjuk, szépen elsimítjuk,
bevonjuk a majonézzel, és erre jönnek a tojások.
Személyenként
1-2 tojást keményre főzünk, hideg vízzel leöblítjük. Ha lehűlt
meghámozzuk, kettévágjuk, sárgájukat óvatosan kiemeljük, és mély tálba
gyűjtjük, a tojásfehérjéket egy tálra rakjuk.
A
tojássárgákat szitán áttörjük, vagy villával finomra összezúzzuk.
Minden tojássárgájára egy kiskanál vajat, ugyanannyi pástétomot
számítva, habosra keverjük, simára összedolgozzuk a tojássárgájával,
közben mustárral, sóval, borssal, finomra vagdalt petrezselyemzölddel
fűszerezzük.
A
tölteléket, kiskanál, nyomózsák, vagy tortadíszítő segítségével púposan
a tojássárgáják helyére betöltjük. Rárakjuk a francia salátára.
Petrezselyem levélkével, piros arany pöttyel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése