Hozzávalók:
2 db
csirkemell
Só, bors,
paprika
2-3 gerezd
fokhagyma
Töltelékhez:
20 dkg sajt
5 dkg vaj
1
tojássárgája
1 csokor
petrezselyem zöld
Só, bors
A panírhoz:
Liszt,
tojás, zsemlemorzsa
A sütéshez:
Olaj vagy zsír vagy fele-fele
A húst és a
fokhagymát ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk és összegyúrjuk.
A
töltelékhez a sajtot lereszeljük, összegyúrjuk a vajjal, tojássárgával az
apróra vágott petrezselyemzölddel és sózzuk borsozzuk. Kis darabokat szaggatunk
ki és gombóccá formázzuk.
A húsból is
annyi gombócot készítünk amennyi sajtgolyónk van. A húsgolyót tenyerünkön,
olajos kézzel ellapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket.
Majd
lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és forró zsiradékban
kisütjük.
Pityóka
pürével, káposztasalátával tálaltam, de más köret is illik hozzá. Akár hideg
tálra is megfelel.