Hozzávalók:
1 kisebb füstölt csülök
50 dkg fehér szemű paszuly
1 közepes murok (sárgarépa)
1 nagyobb fej hagyma
1 kanál zsír
2 nagyobb cikk fokhagyma+ a csülökhöz
Ecetes tárkony, őrölt bors
1 kanál liszt
1 tojás, tej, tejfel
pár szem szemes bors
1 evőkanál zsír
A csülköt és a babot előző este beáztatjuk.
Másnap a csülköt bő vízben, pár szem borssal 2 cikk szétnyomott fokhagymával,
puhára főzzük.
A paszulyt enyhén sós vízben megfőzzük.
Az apróra vágott hagymát, kis kockákra vágott murkot kevés zsiradékon
megdinsztelünk, piros paprikát szórunk rá, felöntjük a főtt csülök levével és
lassú tűzön főzzük, amíg a murok megpuhul.
Ekkor hozzátesszük a levétől leszűrt paszulyt, a kis kockákra megvágott
csülköt. Megvágjuk a fokhagymát, csipet tárkonyt és hozzátesszük a leveshez. Ha
szükség sózzuk, mert a csülök sós, borsozzuk és összeforraljuk.
Egy kanál lisztből, tejjel eresztéket készítünk, és a leveshez adjuk.
Egy tojást felverünk és rácsurgatjuk a fövő leveshez
Ecettel savanyítjuk tejfölt, és ecetes hagymát kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése