Hozzávalók:
1 nagyobb
vagy két kisebb murok (sárgarépa)
1 kisebb
zeller
1
petrezselyem gyökér (fehérrépa)
1 fej hagyma
1 piros
paprika
Bors ízlés szerint
(delikát termék a leves savanyításához) vagy citromlé
2 tojás sárga
200 g tejföl
Só, bors
ízlés szerint
Petrezselyem
zöld
Olaj
500 g darált
hús
2 evőkanál
rizs
1 tojás
2-3 gerezd fokhagyma
Só, bors
ízlés szerint
Apróra
vágott petrezselyem zöld
A húsgombóc
hozzávalóit egy tálba rakjuk, fűszerezzük, és jól összegyúrjuk. Olajos kézzel dió
nagyságú gombócokat formázunk.
A
zöldségeket megtisztítjuk, megvágjuk apró kockákra, egy fazékban olajon enyhén megdinszteljük, felöntjük vízzel, és hagyjuk felfőni. Amikor felfőtt hozzáadjuk a húsgombócokat
és lassú tűzön főzzük, körülbelül 40 percig, amíg minden megfő.
Savanyítjuk borssal
vagy citromlével, ízlés szerint fűszerezzük.
A tojás sárgákat
elkeverjük a tejföllel, kimerítünk a levesből és fokozatosan hozzákeverjük majd
az alig fövő leveshez adjuk, rögtön levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra
vágott petrezselyem zöldet és tálaljuk.