2014. február 15., szombat

Tárcsalapon sült flekken,túrós hirip (vargánya) gombával



Személyenként egy szelet csont nélküli sertéstarja,5-6 gerezd fokhagyma,bors,só,flekkenfűszer,étolaj.

Hirip gomba,fűszerezve(só,bors,fűszerpaprika),túró.

A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, a fokhagymát apróra vágjuk.
A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, fokhagymával. Kevés olajat öntünk rá, és a hűtőbe tesszük legalább1 órára, de még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk.

A tárcsalapot sütésre előkészítjük, kevés olajat öntünk rá, mikor kiforrósodott rárakjuk a hússzeleteket, lassú tűznél megsütjük. Kihúzzuk a tárcsalap szélére, rárakjuk a befűszerezett gombákat, mindenikre egy kis túrót teszünk, mikor a túró megolvadt a gombán kész van.
Hasábburgonyával, sült paprikával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...