Az első képen,oldalassal készült
A második képen, disznóhússal.
Hozzávalók :
10 dkg szalonna
1 nagy fej hagyma
30
dkg hús (lehet bármilyen hús :disznó,marha,birka,oldalas )
60 dkg
pityóka
só, bors, pirospaprika
1 zöldpaprika
petrezselyemzöld.
A
kisütött szalonnán megpirítjuk a hagymát, paprikázzuk, rárakjuk a húst
(kisebb kockákra vágva, ha oldalassal készítjük darabokra vágva
)hozzátesszük az apróra vágott zöldpaprikát, télen egy nagy kanál lecsót, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt
lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a hús majdnem puha, rárakjuk a megtisztított,
kockákra vágott pityókát, feltöltjük forró vízzel és csendesen készre
főzzük.
Tálaláskor meghintjük petrezselyemzölddel .
Tejfölt, csípőspaprikát, bármilyen savanyúságot, kinálhatunk hozzá.
finom
VálaszTörlésKöszönöm, mi nagyon szeretjük :)
TörlésNagyon jól néz ki
VálaszTörlés