Hozzávalók :
75 dkg sertéshús,legjobb,ha vegyesen comb,lapocka,tarja
1 közepes fej savanyú káposzta
2 fej hagyma
2 kanál zsír
1 kiskanál pirospaprika
2 kanál paradicsompüré
2-3 dl tejföl.
A húst falatnyi kockákra vágjuk.
A megtisztított hagymát 1 evőkanálnyi zsíron, megfonnyasztjuk. Megszórjuk piros
paprikával, rárakjuk a húst, kissé megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet
öntve alá, fedő alatt időnként megkeverve félpuhára főzzük.
Amikor puhulni kezd, hozzáadjuk a paradicsomot és tovább pároljuk, amíg kezd
zsírjára sülni.
Közben a káposztát vékony metéltre vágjuk, forró zsírba tesszük és pároljuk. Ha
a hús is a káposzta is félig kész, összekeverjük a pörkölttel és fedő alatt
készre pároljuk. Közben néha egy kis vizet teszünk hozzá, hogy ne süljön le.
Tálalás előtt bő tejföllel összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése