2014. február 24., hétfő

Székelygulyás



Hozzávalók :
75 dkg sertéshús,legjobb,ha vegyesen comb,lapocka,tarja
1 közepes fej savanyú káposzta
2 fej hagyma
2 kanál zsír
1 kiskanál pirospaprika
2 kanál paradicsompüré
2-3 dl tejföl.


A húst falatnyi kockákra vágjuk.

A megtisztított hagymát 1 evőkanálnyi zsíron, megfonnyasztjuk. Megszórjuk piros paprikával, rárakjuk a húst, kissé megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntve alá, fedő alatt időnként megkeverve félpuhára főzzük.
Amikor puhulni kezd, hozzáadjuk a paradicsomot és tovább pároljuk, amíg kezd zsírjára sülni.

Közben a káposztát vékony metéltre vágjuk, forró zsírba tesszük és pároljuk. Ha a hús is a káposzta is félig kész, összekeverjük a pörkölttel és fedő alatt készre pároljuk. Közben néha egy kis vizet teszünk hozzá, hogy ne süljön le.


Tálalás előtt bő tejföllel összeforraljuk.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...