2014. február 15., szombat

Tepsis csülök









Hozzávalók:

1 közepes enyhén füstölt disznócsülök
2-3 db. krumpli személyenként
1 fő hagyma,

8-10 gerezd fokhagyma, nagyságától függően
Fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, babérlevél
Olaj

A jól megmosott csülköt előfőzzük, én kuktában főztem egy órát, annyi vizet öntök a csülökre, hogy épp ellepje, a főzővízhez 4-5 fokhagyma gerezdet, szemes borsot, 2-3 babérlevelet, 1 kisebb fej hagymát teszek. Lehet fazékban is főzni, ebben az esetben addig főzzük, amíg a csont könnyen elválik a hústól.

Amíg a csülök fő, megtisztítom és felvágom a krumplit, tepsibe rakom, sózom, kevés olajat öntök rá és összeforgatom, megtisztítok egy fő hagymát, rárakom a krumplira.

A megfőtt csülköt kicsontozom, szeletekre vágom, rárakom a krumplira, megszórom bors és fűszerpaprika keverékével.
200 fokosra előmelegített sütőben, közbe-közbe saját levével meglocsolgatva szép pirosra megsütöm.

Rizzsel párolt savanyú káposztát tálaltam hozzá.





1 megjegyzés:

  1. Mi történik a csülök levével, amiben főztük?
    Én hütöbe szoktam tenni, azután felhasználom lencse, bab vagy hasonló ételhez


    VálaszTörlés