Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 dl tej
2 kanál liszt
2 tojás
7 dkg vaj
reszelt sajt, só, bors.
A karfiolt sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, rózsáira szedjük. A
rózsákat vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, a karfiol torzsáját szitán
áttörjük. Simára keverjük a lisztet a tejjel, hozzátesszük az áttört torzsát, a
tojások sárgáját, 5 dkg olvasztott vajat, 3 kanál reszelt sajtot, sót, borsot
és a keményre vert tojáshabot.
Ráöntjük a karfiolra, elsimítjuk és a sütőben pirosra sütjük.
Burgonyalabdaccsal tálaljuk.
BURGONYALABDACSOK
Hozzávalók:
20 dkg nyers burgonya tisztán mérve
1 kanál olaj
1 kis fej hagyma
2 tojás
2 kanál liszt
só, bors, olaj a sütéshez.
A burgonyát nyersen apróra reszeljük, szalvétán leszikkasztjuk, az 1 kanál
olajban megpárolt hagymával a tűzön összeforgatjuk. Levesszük, hozzáadjuk a
tojás sárgákat, lisztet, sót, borsot és a tojások habját. Ha lágynak találjuk
lisztet, ha keménynek tejet adunk hozzá. Kanállal szaggatjuk, bő forró olajba
és pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése