2014. február 15., szombat

Zöld paszuly főzelék


Hozzávalók:

•1/2 kg zöld paszuly
•1 nagyobb fej hagyma
•1 paprika,
•2 evőkanál liszt
•Olaj
•Fűszerek: só, bors, paprika
•Tej
•1 tojás
•Petrezselyem zöld

A megtisztított hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, hozzátesszük az apró csíkokra vágott paprikát, megszórjuk piros őrölt paprikával, és bele rakjuk az előtte megtisztított és feldarabolt zöld paszulyt. Feltöltjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, fűszerezzük és fedő alatt puhára, főzzük.
Felverünk egy egész tojást, bele a liszt, elsúroljuk, felengedjük tejjel, összekeverjük, és a főzelékre öntjük, hagyjuk egyet lobbanni, meghintjük apróra vágott zöld petrezselyemmel, és tálaljuk.

Ízlés dolga ki milyen feltéttel tálalja, jelen esetben sült kájzer és grill kolbászban sült tükörtojás.
Én mindig kétféle paszulyból készítem, vajszínű és zöld, jól mutat egymás mellett, mutatósabb, ha a paprika is piros, most csak zöld volt kéznél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...