Hozzávalók:
1/2 olaj
6 kg paradicsom
10 db paradicsompaprika
10 db vöröshagyma
3 dkg csípős paprika
10 db paprika (lehetőleg piros legyen).
Fűszer: babérlevél, szemes bors, 1/4 kg cukor, 1/4 l ecet, só ízlés szerint.
Kontyba kötve: 1 kávéskanál. szegfűszeg, szegfűbors, fahéj, 3-4 cikk fokhagyma.
Az olajat felmelegítjük, beletesszük a ledarált hagymát, paprikát,
paradicsompaprikát, kicsit dinszteljük, aztán hozzátesszük a ledarált
paradicsomot, a többi hozzávalókat és együtt főzzük, amíg a leve jól elfő, és
az olaj feljön a tetejére.
Levesszük a tűzről, botmixerrel jól
megpürésítjük, visszatesszük, újra felforraljuk, és forrón üvegekbe töltjük, mindenik
tetejére késhegynyi szalicilt teszünk (használatkor levesszük a szalicilt) és
lezárjuk.
Száraz dunsztba tesszük, és ott hagyjuk kihűlni.
Nagyon finom, hideg felvágottak, sajtok, szendvicsek ízesítésére.
Ebből az adagból nekem 18 db, 3 dl befőttesüveggel lett, függ attól, hogy mennyire főzzük el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése