2014. február 3., hétfő

Csillei mártás



Hozzávalók:


1/2 olaj
6 kg paradicsom
10 db paradicsompaprika
10 db vöröshagyma
3 dkg csípős paprika
10 db paprika (lehetőleg piros legyen).

Fűszer: babérlevél, szemes bors, 1/4 kg cukor, 1/4 l ecet, só ízlés szerint.

Kontyba kötve: 1 kávéskanál. szegfűszeg, szegfűbors, fahéj, 3-4 cikk fokhagyma.

Az olajat felmelegítjük, beletesszük a ledarált hagymát, paprikát, paradicsompaprikát, kicsit dinszteljük, aztán hozzátesszük a ledarált paradicsomot, a többi hozzávalókat és együtt főzzük, amíg a leve jól elfő, és az olaj feljön a tetejére.

Levesszük a tűzről, botmixerrel jól megpürésítjük, visszatesszük, újra felforraljuk, és forrón üvegekbe töltjük, mindenik tetejére késhegynyi szalicilt teszünk (használatkor levesszük a szalicilt) és lezárjuk.

Száraz dunsztba tesszük, és ott hagyjuk kihűlni.


Nagyon finom, hideg felvágottak, sajtok, szendvicsek ízesítésére.

Ebből az adagból nekem 18 db, 3 dl befőttesüveggel lett, függ attól, hogy mennyire főzzük el.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...