2014. február 3., hétfő

Tehéntúrós gombóc



Hozzávalók :
 50 dkg tehéntúró
12 dkg búzadara
3 tojássárga
3 tojásfehérje
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 citrom héja
só,zsemlemorzsa kb 10 dkg,
2 evőkanál olaj,
cukor,joghurt vagy cukros tejföl.

Elkészítés:Az áttört tehéntúrót a tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval jól összekeverjük,fóliával lefedjük és legalább két órát állni hagyjuk, hogy a búzadara megpuhuljon.

Amíg puhul a búzadara a zsemlemorzsát az olajon kicsit megpirítsuk majd félre tesszük.
Ha eleget állt a búzadarás túrós keverék,verjük kemény habbá a tojásfehérjéket,majd óvatosan keverjük a túróhoz.

Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából,amiket lobogó forró enyhén sós vízben kifőzünk.
Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére,már jók is .A kész gombócokat forgassuk át zsemlemorzsában.
Cukorral megszórva,esetleg joghurt-l vagy tejfellel leöntve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...