Hozzávalók:
12 dkg margarin
1 evőkanál ecet
2 evőkanál víz
1 db tojás
Egy kevés só
1 csomag sütőpor
30 dkg finomliszt.
Töltelékhez:
1 db főtt tojás
20 dkg paraszt sonka (én üzleti sonkával készítettem)
1 db tojásfehérje.
A kenéshez:
1 tojássárgája, egy kevés tej.
A
liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót, a margarint, a tojást,
az ecetet, a vizet, és sima tésztának gyúrunk. Hideg helyen 30 percig
pihentetjük. Míg pihen, a sonkát, tojást apró kockákra vágjuk és
összekeverjük a kissé felvert tojásfehérjével.
A
tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és kb.5 cm átmérőjű korongokat,
szaggatunk ki belőle Közepükre 1-1 kiskanálnyi tölteléket, teszünk,
félbehajtjuk, a széleit megkenjük tojásfehérjével és lenyomkodjuk. Szebb
lessz ha a széleit villával nyomjuk össze. A tetejét bekenjük egy kis
tejjel elkevert tojássárgájával. Kiolajozott sütőlapra tesszük, és szép
sárgára sütjük.
Ebből az adagból 10 cm-es koronggal vágva 15 db papucs lessz.
Szia, kedves Rozi. Benéztem az oldaladra, Non plus ultra receptet keresve találtam ide. Nézegetem a receptjeidet, csodaszép és csudajó minden, amiket eddig olvastam itt! Köszönöm, hogy olvashatom, és csupa jót Neked, ha olvasod, amit írtam! :)
VálaszTörlésKedves Judit! Öröm volt olvasni soraid, köszönöm szépen kedves szavaid, nagyon örülök, hogy olvasod a blogjaimat és találsz kedvedre való receptet.Viszont kívánok én is minden jót és látogass meg máskor is!
Törlés