2017. február 13., hétfő

Kakaspörkölt


Ahogy én készítem a kakaspörköltet:

A konyhakészre előállított, feldarabolt kakast jól átmosom és vizétől lecsepegtetem.

Egy edényben disznózsírt melegítek fel, a kakas minden darabját belerakom, egyenként átforgatom, amíg minden része kifehéredik, és látszik a húsdarabokon, hogy kezd pörkölődni, vagyis szépen, kezd pirosodni a hús.

Közben egy másik edényben zsiradékon, üvegesre párolok 4 közepes fej apróra vágott hagymát, megszórom fűszerpaprikával, jól elkeverem és ráöntöm a kakasdarabokra, hozzáteszek 1 apróra megvágott zöldpaprikát 4-5 gerezd fokhagymát és egy héjától lehúzott apróra megvágott paradicsomot. Télen 1-2 kanál lecsóval helyettesítem. Megszórom borssal, sózom ízlés szerint és felöntöm annyi langyos vízzel, hogy épp ellepje.

Alacsony tűzön, fedő alatt puhára főzöm, mikor a hús szépen megpuhult, ha szükség utána ízesítek, ha még bőven van lé rajta, fedő nélkül magasabb hőfokon főzzük, amíg elfövi a levét, vagyis zsírjára pirul, pörkölődik.


Most krumplipürével, uborkasalátával tálaltam, de jobban szeretjük, galuskával, tarhonyával vagy tésztával, esetleg ha másnapra is marad, frissen főzött puliszkával.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...