2014. február 14., péntek

Lebbencs leves



Hozzávalók:


4-5 db krumpli
10 dkg füstölt húsos szalonna
1 fej hagyma
piros paprika, só, bors, petrezselyemzöld, lebbencstészta.

Egy fazékban kiolvasztom a kockára vágott húsos szalonna zsírját. A szalonnapörcöt kiszedem. A visszamaradt zsiradékban a finomra vágott hagymát megfonnyasztom, majd ráteszem a tésztát is. Állandó kevergetés mellett meg pirítom. Ha kész a tésztát is kiszedem, meghintem pirospaprikával, beleteszem a kockára vágott burgonyát, felengedem annyi vízzel, ami jól ellepi. Amikor a krumpli majdnem készre főtt, visszateszem a szalonna pörcöt, a tésztát, ízesítem sóval, borssal, és készre főzöm. Zöldpetrezselymet teszek a tetejére.
Ha gazdagítani akarjuk, vághatunk bele füstölt kolbászt.




 

LEBBENCS TÉSZTA

Hozzávalók: 10 dkg liszt, 1 tojás, pici só

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk és beleütjük a felvert tojást, hozzátesszük a sót. Keverő mozdulatokkal egyre több lisztet beledolgozva kezdjük el meggyúrni, mindaddig gyúrjuk amíg jó kemény és rugalmas tésztát kapunk.
Ezután pihentessük 15 percig, majd újból gyúrjuk át. Ismételjük meg a pihentetést és az átgyúrást.
Az elkészült tésztát osszuk 8-10 egyenlő részre, majd tésztanyújtó géppel egyenként nyújtsuk ki.
Konyharuhával letakart rudakon megszárítjuk.

A lebbencstésztát szárítást követően kézzel, szabálytalan alakúra tördeljük fel nagyobb darabokra.

 

3 megjegyzés:

  1. Hogy én ezt mennyire szeretem! :)

    VálaszTörlés
  2. Wowowowowow! Ma garantáltan ez lesz az ebéd , halaxskaval, es formás krumpli pőre el na meg a fokhagyma szósszal. Nagyon köszönöm az ötletet. Alig várom hogy megkóstolhatssam. :))))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...