Hozzávalók:
3 kg paradicsompaprika (gogos)
1 kg hagyma
1 l olaj
1 l paradicsomlé
1 kg fehér paszuly
babérlevél, bors, só, kevés cukor (ha nem cukros a paradicsomlé)
Az olajban a ledarált hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált
paradicsompaprikát, együtt főzzük.
Közben megfőzzük az este beáztatott (elő lehet főzni) paszulyt, lehet
zsengés is, kihűtjük és ledaráljuk, majd hozzátesszük a hagymás
paradicsompaprikához, hozzáöntjük a paradicsomlevet, teszünk babérlevelet, sót,
borsot, kevés cukrot, nem kell, édes legyen, és együtt addig főzzük, többször
megkeverve, míg az olaj feljön a tetejére. Belekeverünk egy conservant (7g) tartósítószert, amit előzőleg feloldottunk a forró zakuszka levével.
Ekkor üvegekbe töltjük, az üvegeket lezárjuk és száraz
dunsztba hagyjuk kihűlni.
Egész télen kitűnő zöldség paszta, kenyérre kenve fogyasztjuk, nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése