2014. február 15., szombat

Disznófő sajt



 A disznófejet, nyelvet, szívet, veséket, pár darab bőrkét annyi vízzel feltöltünk, hogy éppen ellepje.
Teszünk bele sót, szemes borsot, fokhagymát, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról. Ekkor a fejről a húst leszedjük, a nyelvet letisztítjuk, a szívvel, vesékkel, bőrkékkel együtt vékony csíkokra vágjuk, de lehet úgyis, hogy felét húsőrlőn ledaráljuk, és felét vágjuk. Sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával fűszerezzük és annyi abalével (aminek tetejéről a zsírt lemertük) keverjük, hogy sűrű pépszerű legyen. (Én próbát veszek a léből, mint a kocsonyánál, és ha megköt, bátran lehet tenni, mert finom kocsonyás lesz, nem baj, ha levesebb, meg fog kötni és finomabb, mert nem lesz száraz) A keveréket jól megtisztított bendőbe és hólyagba töltjük, bevarrjuk és az abalében lassan kifőzzük. Amikor kész, kivesszük és két deszka között lepréseljük, 24 óra múlva füstre tesszük.

Megjegyzés: Mivelhogy most lehet kapni különböző műbeleket, azóta abba töltjük, sokkal mutatósabb, nem kell dolgozni a bendő és a hólyag tisztítással. Előnye, hogy nem kell főzni miután betöltöttük, csak langyos vízbe beáztatni a műbelet, töltés előtt.





2 megjegyzés:

  1. Rozika ha a sajtot mubelben teszed akkor is fozod?mi nem fozuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem főzöm, ahogy betöltöm hűvös helyre teszem és másnap füstölöm.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...