A disznófejet, nyelvet, szívet, veséket, pár darab bőrkét annyi
vízzel feltöltünk, hogy éppen ellepje.
Teszünk bele sót, szemes borsot, fokhagymát, és lassú tűzön addig főzzük, amíg
a hús leválik a csontról. Ekkor a fejről a húst leszedjük, a nyelvet
letisztítjuk, a szívvel, vesékkel, bőrkékkel együtt vékony csíkokra vágjuk, de
lehet úgyis, hogy felét húsőrlőn ledaráljuk, és felét vágjuk. Sóval, borssal,
pirospaprikával, fokhagymával fűszerezzük és annyi abalével (aminek tetejéről a
zsírt lemertük) keverjük, hogy sűrű pépszerű legyen. (Én próbát veszek a léből,
mint a kocsonyánál, és ha megköt, bátran lehet tenni, mert finom kocsonyás
lesz, nem baj, ha levesebb, meg fog kötni és finomabb, mert nem lesz száraz) A
keveréket jól megtisztított bendőbe és hólyagba töltjük, bevarrjuk és az abalében
lassan kifőzzük. Amikor kész, kivesszük és két deszka között lepréseljük, 24
óra múlva füstre tesszük.
Megjegyzés: Mivelhogy most lehet kapni különböző műbeleket, azóta abba töltjük,
sokkal mutatósabb, nem kell dolgozni a bendő és a hólyag tisztítással. Előnye,
hogy nem kell főzni miután betöltöttük, csak langyos vízbe beáztatni a műbelet,
töltés előtt.
2014. február 15., szombat
Disznófő sajt
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Rozika ha a sajtot mubelben teszed akkor is fozod?mi nem fozuk.
VálaszTörlésNem főzöm, ahogy betöltöm hűvös helyre teszem és másnap füstölöm.
Törlés