2014. február 9., vasárnap

Saláta üvegben




Fiatal, ropogósan friss salátafejeket megtisztítunk, nagyon gondosan tisztára mossuk.

Egy kosarat kibélelünk abrosszal, a salátát belerakjuk, hogy a vize lecsepegjen.

Aztán egy nagyobb műanyag edényben rétegenként besózzuk, másnapig állni hagyjuk.
Másnap kicsavarjuk a sós léből, jól szétrázzuk.

Levet készítünk: 5 kg tisztán megpucolt, szárazon megmért 5 kg salátához, egy csésze (3 dl) cukor, fél csésze ecet, egy csomag befőző por.

A cukrot az ecettel felfőzzük, majd lehűtjük, hozzákeverjük a befőző port és rálocsoljuk a salátára.

Jól összevegyítjük és üvegekbe rakjuk. Ha nincsen, csavaros tetejű üvegünk akkor az üveg szélét tojásfehérjével lekenjük és celofánnal lekötözzük.

 



2 megjegyzés:

  1. jo napot kivanol, viz nem kell bele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell víz, másnapra enged annyit, hogy még ki is kell csavarni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...