Hozzávalók:
60 dkg csont nélküli karaj
4 tojás
5-6 kanál liszt
só, bors
Zsiradék a sütéshez.
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiverjük. A szeletek
szélét 1 cm-re bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze, aztán gyengén
besózzuk, borsozzuk. Serpenyőben egy ujjnyi zsírt forrósítunk, legjobb, ha fele
olajjal keverjük.
A tojásfehérjét verjük fel habnak, és azután keverjük bele a tojássárgáját. Így
a bunda laza és vastag lesz.
A szeleteket belemártjuk a lisztbe, majd a tojásba, úgy, hogy a bundán ne
legyen sehol folytonossági hiány. A megmártott szeleteket beletesszük a forró
zsiradékba és lefedjük. Közepes tűznél sütjük, amíg az egyik oldaluk megpirul,
akkor megfordítjuk és a másik oldalát is szép pirosra, sütjük, most már fedő
nélkül.
A megsült szeleteket tálra rakjuk és tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.
Krumplipürével, bármilyen krumpliból készült körettel, salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése