Hozzávalók:
Személyenként 1 szelet csontos fehér karaj
Szeletenként 1-1gerezd zúzott fokhagyma
Só, frissen őrölt bors, pirospaprika.
Olaj.
Olaj.
Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, 2-3 kanál
olajat keverünk hozzá, majd rákenjük a hússzeletekre, legalább fél órát hagyjuk
állni.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, miután felforrósodott
beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalát átsütjük, majd kevés vizet
öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk.
A húst zsírjára sütjük, tálaláskor saját szaftjával
meglocsoljuk.
Hasábburgonyával tálaljuk.
Lecsós csirkemáj
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma
2 húsos zöldpaprika
2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, pirospaprika
Olaj
Egy lábasba kevés olajat öntünk, kissé felmelegítjük, belerakjuk
a csirkemájakat, vékonyan meghintjük borssal, mindkét oldalát átsütjük, majd
kiszedjük egy tányérra.
A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a laskára vágott
hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a paprikát, fokhagymát és a
paradicsomot, kevés vizet öntünk alá, fűszerezzük, és puhára pároljuk.
Amikor majdnem készen van, visszarakjuk a csirkemájakat, és
együtt készre pároljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.