2018. február 25., vasárnap

Görög csirke csorba, a la grec




Hozzávalók:

1 egész csirkemell
2 csirkecomb alsó, felsővel
1 kisebb piros színű paprika
1 közepes hagyma
4 db közepes murok (sárgarépa)
2 közepes petrezselyem
2 szelet zellergumó
1 citrom leve, zöldpetrezselyem, lestyán
2 tojássárgája
50 ml tej és 200 ml tejföl
Só, bors, olaj

A húst egy fazékba odatesszük főni, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Ahogy felforrt a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük, kiszedjük a léből.
A zöldségeket kis kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, felöntjük az átszűrt húslével és puhára főzzük. A húsokat leszedjük a csontról, darabokra vágjuk és visszatesszük a levesbe.
Összeforraljuk, ha szükség még ízesítjük sóval, borssal.
A levest levesszük a tűzről, a tojás sárgákat a tejjel simára elkeverjük, hozzátesszük a tejfölt és simára elkeverjük, merítünk a levesből és hozzákeverjük a tejfölhöz, és langyosan adjuk a leveshez, folyamatosan keverve, vagyis hő kiegyenlítést végzünk, így biztosan selymes marad, a tejföl mire besűrűsödik.
Visszatesszük a tűzre és kis lángon hagyjuk felforrni, megszórjuk lestyán és petrezselyem zölddel, Aki nem szereti a lestyánt elhagyhatja. Levesszük a tűzről, citromlével savanyítjuk ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!

Aki szereti friss kaprot is vághat a tetejére, én kihagyom, mert nálunk nem szereti senki csak én.


2 megjegyzés:

  1. Ez az adag hány személyre van számítva?
    Köszönettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól függ, milyen étvággyal fogyasztják, kb. 4-6 személyre.Én fél l. levest számítok egy személyre.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...