Hozzávalók:
Körte
Cukor
Citrom
Fahéj
Szalicil
A kompóthoz
nem teljesen érett inkább keményebb körtéket válasszunk.
A körtéket
meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. Tetszés szerinti cikkekre vágjuk, majd
citromos vízbe tesszük, amíg az egészet megtisztítjuk. Ez azért kell, mert így
nem barnul, meg amíg a többivel dolgozunk.
Az
előkészített üvegekbe, néhány darabos fahéjat teszünk, majd szépen elrendezzük a körtéket, egy
7 dl üveghez teszünk három evőkanál cukrot, felöntjük citromos lével,
késhegynyi szalicilt szórunk rá és lezárjuk.
Egy nagyobb
edénybe teszünk egy konyharuhát, belerakjuk az üvegeket. Felöntjük az edényt
vízzel az üvegek 3/4-d részéig, és gyöngyözve 30 percig főzzük. Kiszedjük az
üvegeket és száraz dunsztba rakjuk, ott hagyjuk kihűlni.
Befőző
automatában 80 fokon 30 perc, a vizet leengedjük, és az automatában hagyjuk
kihűlni.