Hozzávalók:
1 evőkanál
zsír
10 dkg
füstölt szalonna
1 fej hagyma
40 dkg
lapocka vagy comb
1 db paprika
1 paradicsom
2 közepes
sárgarépa
1 petrezselyem
gyökér
20 dkg csiperkegomba
1 evőkanál
liszt
200 ml
tejföl
2-3 gerezd
fokhagyma
Só, darált
bors, pirospaprika
Petrezselyemzöld,
csipet tárkony
Csipetkéhez:
1 tojás
10 dkg liszt
Csipet só
Elkészítés:
A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk.
Megszórjuk
pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tetszés szerinti
darabokra vágott sárgarépát, petrezselymet és felöntjük forró vízzel, hogy jól
ellepje.
Félpuhára
főzzük, ekkor beletesszük a kockára vágott héjától lehúzott paradicsomot, paprikát, és a gombát.
Elkészítjük
a csipetkét:
A tojást
csipet sóval felverjük, hozzáadjuk a lisztet, jól összegyúrjuk és terítőre kicsipkedjük.
Amikor mind elkészült a leveshez adjuk. Beletesszük az apróra megvágott
fokhagymát, tárkonyt.
Kóstolunk,
ha szükség még utána ízesítünk, végül behabarjuk a levest.
A habaráshoz
a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, a levesből merítünk hozzá, hő
kiegyenlítést végzünk, hozzáöntjük, a leveshez alaposan elkeverjük és
felforraljuk.
Petrezselyem
zölddel megszórva, erős paprikával tálaljuk.