2014. február 15., szombat
Sült paprika ecetben
SÜLT PAPRIKA ECETBEN
Szép húsos paprikákat (Én szoktam zöldpaprikát és szegedi paprikát is így eltenni) megmosunk és sütőben vagy sütőlapon, megsütjük, vigyázva, hogy ne égjenek meg. Ahogy a paprikák sülnek, a forró sült paprikákat edénybe rakjuk, megszórjuk sóval és lefödjük.
Egy óráig állni hagyjuk, ez alatt a paprikák kemény külső héja lehúzhatóvá válik.
A szépen megtisztított paprikákat csumájukkal együtt üvegbe rakjuk.
Feltöltő levet készítünk, kétharmad rész vízből, egyharmad rész ecetből, kevés sóval, szemes borssal, bővebben cukorral, édesen finomabb.
Mindezeket összeforraljuk és forrón a paprikákra, töltjük.
Másnap a levet pótoljuk,kevés szalicilt szórunk rá, tetejére vékony olajréteget öntünk, és az üveget lekötjük, gyöngyöző vízben 15-20 percig, gőzöljük, a vízben hagyjuk kihűlni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Végre egy recept, ami az igazi, eredeti módon készíti el a sültpaprikát.
VálaszTörlésÉs nincs benne fokhagyma, hál'Istennek.
A valóság az,hogy próbáltam már fokhagymával is,de elveszi a paprika valódi ízét,így megmaradtunk ennél a receptnél.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet.
VálaszTörlésÍzlés dolga a fokhagyma és a vöröshagyma,én mindkettőt teszek rá/nem sokat/ és nagyon finom savanyúság,a kedvencünk.
VálaszTörlésA felontolehez Megkaphatnam a mennyisegeket, mibol mennyit ? Elore is koszonom tisztelettel Margit
VálaszTörlésAttól is függ milyen mennyiségben teszed el a paprikákat, egy üveget feltöltesz vízzel, az alapján megtudod mennyi lére lesz szükséged, ezt ízlés szerint fűszerezed.
TörlésKöszönöm szépen a receptet. Én is így készítem csak nem voltam tisztába a dunsztolással.
VálaszTörlésA dunsztolás nagyon fontos, ha van befőzőautomatád, ezt a részét kihagyhatod, mert az megoldja.
TörlésSzalicil helyett ugye használhatok „praf conservant”-ot?
VálaszTörlésKöszönöm a választ.
Igen, az is tartósítószer, van mikor én is azt használok.
VálaszTörlésPikant fix edes savanyu -hoz kell tartositoszer is a paprika salataba?
VálaszTörlésNem tudom mit tartalmaz a picant fix, nem szoktam használni.
Törlésmi szeretjük fokhagymával is,de vöröshagymát mindig szeletelek bele,nagyon finom úgy is
VálaszTörlés