2014. február 15., szombat
Medvehagymás zsemle
Hozzávalók:
•1 kg liszt
•5 dkg élesztő
•6 dl tej
•2 tojás sárga
•1 egész tojás
•2 evőkanál cukor
•10 evőkanál olvasztott vaj
•1 dkg só
•Egy jó marék medvehagyma, kb. 10 dkg
Az élesztőt kis cukorral, fél pohár langyos tejjel felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalókat a vaj kivételével, és jól kidagasztjuk, végül hozzádolgozzuk a langyos vajat.
Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Kelesztés után, lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk apróra vágott medvehagymával, összehajtogatjuk, átgyúrjuk és 15 egyenlő részre, vágjuk, és könnyedén felgyúrjuk cipóknak, vajazott tepsibe rakva újrakelesztjük, és 180 fokon szép arany barnára sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése