2014. február 24., hétfő

Pityóka tokány

Az első képen,oldalassal készült

A második képen, disznóhússal.

Hozzávalók :
10 dkg szalonna
1 nagy fej hagyma
30 dkg hús (lehet bármilyen hús :disznó,marha,birka,oldalas )
60 dkg pityóka
só, bors, pirospaprika
1 zöldpaprika
petrezselyemzöld.



A kisütött szalonnán megpirítjuk a hagymát, paprikázzuk, rárakjuk a húst (kisebb kockákra vágva, ha oldalassal készítjük darabokra vágva )hozzátesszük az apróra vágott zöldpaprikát, télen egy nagy kanál lecsót, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a hús majdnem puha, rárakjuk a megtisztított, kockákra vágott pityókát, feltöltjük forró vízzel és csendesen készre főzzük.
Tálaláskor meghintjük petrezselyemzölddel .
Tejfölt, csípőspaprikát, bármilyen savanyúságot, kinálhatunk hozzá.

3 megjegyzés: