2014. február 15., szombat

Medvehagymás zsemle



Hozzávalók:

•1 kg liszt
•5 dkg élesztő
•6 dl tej
•2 tojás sárga
•1 egész tojás
•2 evőkanál cukor
•10 evőkanál olvasztott vaj
•1 dkg só
•Egy jó marék medvehagyma, kb. 10 dkg

Az élesztőt kis cukorral, fél pohár langyos tejjel felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalókat a vaj kivételével, és jól kidagasztjuk, végül hozzádolgozzuk a langyos vajat.
Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Kelesztés után, lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk apróra vágott medvehagymával, összehajtogatjuk, átgyúrjuk és 15 egyenlő részre, vágjuk, és könnyedén felgyúrjuk cipóknak, vajazott tepsibe rakva újrakelesztjük, és 180 fokon szép arany barnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése