2014. február 3., hétfő

Töklecsó


Hozzávalók:


Egy szép fiatal tök
25 dkg hagyma (3 fej)
50 dkg paradicsom (3 jó közepes)
1 kanál liszt
4 db virsli
só, bors petrezselyemzöld, olaj.

A tököt megtisztítva falatnyi darabokra vágjuk, besózzuk és fél óráig állni hagyjuk. A hagymát felszeleteljük, olajban megpároljuk, hozzátesszük a darabokra vágott paradicsomot, együtt is pároljuk. A leszűrt tököt egy kis olajban kevergetve átpirítjuk, ráöntjük a paradicsomos hagymát és húsz percig még együtt pároljuk. Megszórjuk a liszttel, sózzuk, borsozzuk. Mikor majdnem kész hozzátesszük a karikákra vágott virslit, és jól összeforraljuk.
Petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése