Hozzávalók:
1 kg csípős paprika
1 kg
paradicsompaprika
1 kg kápia
paprika
5 dl ecet
50 dkg cukor
1 evőkanál
só
Elkészítés:
A paprikákat
megmossuk, megtisztítjuk a magoktól és nagyobb erektől, majd ledaráljuk.
A csípős paprikával lehetőleg kesztyűvel
dolgozzunk, éles késsel elhasítjuk, és kiskanállal egybe kihúzzuk az ereit és
magházát.
A paprikaőrleményt egy lábasban főni tesszük, miután a levét
elfőtte, adjuk hozzá a cukrot, sót és az ecetet. Vegyük kisebbre a lángot, és
hagyjuk főni, amíg elérjük a kívánt állagot.
Ahhoz, hogy tudjuk, meddig kell, főzzük, vegyünk ki egy
kiskanállal és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt látjuk, hogy kell még tovább főzni.
Ha elértük a kívánt állagot, vegyük le a tűzről, még melegen
töltsük üvegekbe, majd zárjuk le őket. Száraz dunsztba rakjuk, és ott hagyjuk
kihűlni.
Fogyasztásig kamrában tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése