2014. február 8., szombat

Paszulyos zakuszka







Hozzávalók:


3 kg paradicsompaprika (gogos)
1 kg hagyma
1 l olaj
1 l paradicsomlé
1 kg fehér paszuly
babérlevél, bors, só, kevés cukor (ha nem cukros a paradicsomlé)


Az olajban a ledarált hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált paradicsompaprikát, együtt főzzük.

Közben megfőzzük az este beáztatott (elő lehet főzni) paszulyt, lehet zsengés is, kihűtjük és ledaráljuk, majd hozzátesszük a hagymás paradicsompaprikához, hozzáöntjük a paradicsomlevet, teszünk babérlevelet, sót, borsot, kevés cukrot, nem kell, édes legyen, és együtt addig főzzük, többször megkeverve, míg az olaj feljön a tetejére. Belekeverünk egy conservant (7g) tartósítószert, amit előzőleg feloldottunk a forró zakuszka levével.
Ekkor üvegekbe töltjük, az üvegeket lezárjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.

Egész télen kitűnő zöldség paszta, kenyérre kenve fogyasztjuk, nagyon finom.

 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése