2014. február 18., kedd

Bableves tárkonyosan


 

Hozzávalók:


1 kisebb füstölt csülök
 50 dkg fehér szemű paszuly
1 közepes murok (sárgarépa)
1 nagyobb fej hagyma
1 kanál zsír
2 nagyobb cikk fokhagyma+ a csülökhöz
Ecetes tárkony, őrölt bors
1 kanál liszt
1 tojás, tej, tejfel

pár szem szemes bors

1 evőkanál zsír

A csülköt és a babot előző este beáztatjuk.

Másnap a csülköt bő vízben, pár szem borssal 2 cikk szétnyomott fokhagymával, puhára főzzük.

A paszulyt enyhén sós vízben megfőzzük.

 

Az apróra vágott hagymát, kis kockákra vágott murkot kevés zsiradékon megdinsztelünk, piros paprikát szórunk rá, felöntjük a főtt csülök levével és lassú tűzön főzzük, amíg a murok megpuhul.

Ekkor hozzátesszük a levétől leszűrt paszulyt, a kis kockákra megvágott csülköt. Megvágjuk a fokhagymát, csipet tárkonyt és hozzátesszük a leveshez. Ha szükség sózzuk, mert a csülök sós, borsozzuk és összeforraljuk.

Egy kanál lisztből, tejjel eresztéket készítünk, és a leveshez adjuk.

Egy tojást felverünk és rácsurgatjuk a fövő leveshez

Ecettel savanyítjuk tejfölt, és ecetes hagymát kínálunk hozzá.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése