Hozzávalók 6 személyre:
12 szelet csont nélküli sertéskaraj
5 nagyobb fej hagyma
2 paprika 1 sárga és egy piros
2 cikk fokhagyma
1 evőkanál zsír
1 evőkanál liszt
Fűszerek: só, bors, piros paprika
A karajt szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, megszórjuk
só és bors keverékével.
A hagymát megtisztítjuk és laskára vágjuk, a
paprikákat kis csíkokra.
A zsírt egy serpenyőben felhevítjük, és a húsok
mindkét oldalát átsütjük, épp csak enyhe kérget kapjon, melegen tartjuk.
Amikor minden szelet hús átsült, a visszamaradt zsírban a hagymát és paprikát enyhén üvegesre dinszteljük.
Amikor szép üveges a hagyma, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk piros fűszerpaprikával, rárakjuk a hússzeleteket, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt lassú tűzön pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, 1 halmozott evőkanál lisztet elsúrolunk hideg
vízzel és hozzáöntjük, óvatosan belekeverünk, vagy a lábast megrázogatva
hagyjuk, hogy összefőjön.
Köretként krumplipürét készítettem, de lehet rizs, tészta, vagy bármilyen krumpli
változata.
Megjegyzés:
Ezt a receptet Nagynénimtől tanultam a 70-es években, Ö úgy készítette, hogy
minden szelet húst lisztbe mártott és úgy sütötte ki, akkor a végén nem kellett
lisztes habarás. Nekem mindig beleragadtak a hússzeletek, ezért döntöttem úgy,
hogy natúron kisütöm a szeleteket és a végén teszem hozzá a lisztet.
Szuper ötlet, most csinálom! Köszönöm.
VálaszTörlés👌
VálaszTörlésEddig elkészült, remélem elégedett vagy a recept-el :)
VálaszTörlésÉn már 2x elkészítettem 1 hét alatt:)
VálaszTörlésNagyon finom,azt mondták.mert én vega vagyok:)
Ügyes vagy Reni, tudod a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út, amúgy nálunk is nagy kedvenc.
TörlésImádom a hagymásszeletet , én általában marha , növendék vagy borjú húsból készitem . Nagymamám is lisztbe forgatta a szeleteket , de nekem is beleragad és én is úgy készitem ahogy te irtad , az egyedüli különbség , nem teszek paprikát . Nagymama hagymás rostélyosnak hivta ezt az ételt !
VálaszTörlés