2014. február 15., szombat

Tavaszi sertésérmék



Hozzávalók 4 személyre:

60dkg szűzhús,vagy pecsenyehús
2 vöröshagyma
20 dkg paradicsom(két közepes)
20 dkg zöldpaprika(két közepes)
10 dkg bacon szalonna
2 gerezd fokhagyma
só,őrölt bors,
Zsiradék.

A húst lehártyázzuk,majd vastagabb karikákra vágjuk.Megszórjuk sóval és őrölt borssal,majd kevés zsiradékban elősütjük.
A zsírból kiszedjük,majd melegen tartjuk.A bacon szalonnát csíkokra vágjuk,a visszamaradt zsiradékban kiolvasztjuk,hozzáadjuk a félkarikára vágott vöröshagymát és megdinszteljük.A paprikát kicsumázzuk,nagyobb csíkokra vágjuk,és a hagymával együtt kicsit megpirítjuk.Közben a paradicsomokat cikkekre vágjuk,a paprikához adjuk,sóval és apróra vágott fokhagymával ízesítjük,beletesszük a húsérméket,és lefedve készre pároljuk.
Petrezselymes krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...