Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg szűzhús, vagy pecsenyehús
2 vöröshagyma
20 dkg paradicsom (két közepes)
20 dkg zöldpaprika (két közepes)
10 dkg bacon szalonna
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors,
Zsiradék.
A húst lehártyázzuk, majd vastagabb karikákra vágjuk. Megszórjuk sóval és őrölt
borssal, majd kevés zsiradékban elősütjük.
A zsírból kiszedjük, majd melegen tartjuk. A bacon szalonnát csíkokra vágjuk, a
visszamaradt zsiradékban kiolvasztjuk, hozzáadjuk a fél karikára vágott
vöröshagymát és megdinszteljük. A paprikát kicsumázzuk, nagyobb csíkokra vágjuk,
és a hagymával együtt kicsit megpirítjuk. Közben a paradicsomokat cikkekre
vágjuk, a paprikához adjuk, sóval és apróra vágott fokhagymával ízesítjük,
beletesszük a húsérméket, és lefedve készre pároljuk.
Petrezselymes krumplival tálaljuk.
2014. február 15., szombat
Tavaszi sertésérmék
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése