2014. február 3., hétfő

Karfiol leves


Hozzávalók :
 40 dkg karfiol
10-10 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér
 5 dkg zeller
2 evőkanál liszt
só őrölt bors,1 húsleves kocka,olaj,
1 dl tejföl.
Galuskához : 8 dkg liszt,1 tojás

A zöldségeket olajon kicsit megdinszteljük,felöntjük vízzel,hozzátesszük a leveskockát,és főni tesszük.Amikor majdnem puha,hozzáadjuk a rózsáira szedett ,alaposan megmosott karfiolt.Közben világos rántást készítünk,amivel a levest besűrítjük.Utána sózzuk borssal fűszerezzük.
A lisztből és tojásból összekevert galuskatésztát a levesbe szaggatjuk.Végül fokozatosan hozzáadjuk a tejfölt.
Petrezselyem zöldet szórunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...