Hozzávalók:
1 kg zöldborsó
1 fej hagyma
tojásnyi zsír vagy olaj
2 kanál liszt
pirospaprika, bors só, tej, petrezselyemzöld.
Feltétnek: szalonna, tojás.
Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk piros
fűszerpaprikával, hozzátesszük a megtisztított zöldborsót, fel engedjük annyi vízzel,
hogy a borsót ellepje, beleteszünk egy kanál ételízesítőt, és lefedve
gyenge tűzön puhára pároljuk.
2 kanál lisztből tejjel eresztéket készítünk és besűrítjük a főzeléket. Tejfelt
is tehetünk bele. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemzölddel.
Feltétnek süthetünk virsliben sült tükörtojást vagy,
húsos szalonnából kakastaréjt sütünk ki, rátesszük a főzelék tetejére és
tükörtojással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése