2014. február 3., hétfő

Zöldborsó főzelék



Hozzávalók :
1 kg zöldborsó
1 fej hagyma
tojásnyi zsír vagy olaj
2 kanál liszt
pirospaprika,bors só,tej,petrezselyemzöld.

Feltétnek :szalonna,tojás.

Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük,megszórjuk piros fűszerpaprikával,hozzátesszük a megtisztított zöldborsót,fel engedjük annyi vízzel hogy a borsót ellepje,beleteszünk egy kanál ételízesítőt,Ételízesítő és lefedve gyenge tűzön puhára pároljuk.
2 kanál lisztből tejjel eresztéket készítünk és besűrítjük a főzeléket.Tejfelet is tehetünk bele.Sózzuk ,borsozzuk ,meghintjük petrezselyemzölddel.
Húsos szalonnából kakastaréjt sütünk ki ,rátesszük a főzelék tetejére és tükörtojással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...