2014. február 3., hétfő

Karfiol besamellel



Hozzávalók :
 1 fej karfiol
2 dl tej
2 kanál liszt
2 tojás
7 dkg vaj
reszelt sajt ,só,bors.

A karfiolt sós vízben puhára főzzük,lecsepegtetjük,rózsáira szedjük.A rózsákat vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk,a karfiol torzsáját szitán áttörjük.Simára keverjük a lisztet a tejjel,hozzátesszük az áttört torzsát,a tojások sárgáját,5 dkg olvasztott vajat,3 kanál reszelt sajtot,sót,borsot és a keményre vert tojáshabot.
Ráöntjük a karfiolra,elsimítjuk és a sütőben pirosra sütjük.
Burgonyalabdaccsal tálaljuk .

BURGONYALABDACSOK

Hozzávalók :
20 dkg nyers burgonya tisztán mérve
1 kanál olaj
1 kis fej hagyma
2 tojás
2 kanál liszt
só,bors,olaj a sütéshez.

A burgonyát nyersen apróra reszeljük,szalvétán leszikkasztjuk,az 1 kanál olajban megpárolt hagymával a tűzön összeforgatjuk.Levesszük,hozzáadjuk a tojássárgákat,lisztet,sót,borsot és a tojások habját.Ha lágynak találjuk lisztet,ha keménynek tejet adunk hozzá.Kanállal szaggatjuk,bő forró olajba és pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...