2014. február 3., hétfő

Karfiol besamellel



Hozzávalók:


1 fej karfiol
2 dl tej
2 kanál liszt
2 tojás
7 dkg vaj
reszelt sajt, só, bors.

A karfiolt sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, rózsáira szedjük. A rózsákat vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, a karfiol torzsáját szitán áttörjük. Simára keverjük a lisztet a tejjel, hozzátesszük az áttört torzsát, a tojások sárgáját, 5 dkg olvasztott vajat, 3 kanál reszelt sajtot, sót, borsot és a keményre vert tojáshabot.
Ráöntjük a karfiolra, elsimítjuk és a sütőben pirosra sütjük.
Burgonyalabdaccsal tálaljuk.

BURGONYALABDACSOK

Hozzávalók:


20 dkg nyers burgonya tisztán mérve
1 kanál olaj
1 kis fej hagyma
2 tojás
2 kanál liszt
só, bors, olaj a sütéshez.

A burgonyát nyersen apróra reszeljük, szalvétán leszikkasztjuk, az 1 kanál olajban megpárolt hagymával a tűzön összeforgatjuk. Levesszük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, lisztet, sót, borsot és a tojások habját. Ha lágynak találjuk lisztet, ha keménynek tejet adunk hozzá. Kanállal szaggatjuk, bő forró olajba és pirosra sütjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...