2014. február 14., péntek
Karfiol sós vízben
KARFIOL SÓS VÍZBEN
A karfiolt egy óráig sós vízben áztatjuk hogy esetleg a benne megbújt kis kukacok előmásszanak,majd a torzsáját kivágjuk és rózsáira szedjük.
Előfőző vizet készítünk:minden liter léhez 2 dkg sót és 1-2 g citromsót (citromsavat) adunk. Amikor a víz már majdnem forr,belerakjuk a karfiolrózsákat és a felforrástól számítva 3 percig főzzük.Leszűrjük,hideg vízzel leöblítjük,lecsurgatjuk és üvegekbe rakjuk.
Újra vizet forralunk fel,literéhez 1,5 dkg sót,1 dkg cukrot és 1,5 g citromsót adva.Késhegynyi szalicilt hintünk a tetejére,ráöntjük a forró feltöltő levet,az üvegeket lezárjuk és a forrástól számítva 10 percet gőzöljük.
Én ezután is száraz dunsztban hűtöttem ki.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése