2014. február 15., szombat

Rakott túrós puliszka

Hozzávalók:

•Egy adag puliszka
•30-40 dkg finom túró
•Szalonna

Puliszkát főzünk,kissé keményebbre, mint a tejes puliszkához szokás.

10-15 dkg szalonnát kis kockákra vágva, ropogósra kisütünk.
Egy lábasba egy kanál szalonnazsírt öntünk, majd egy réteg puliszkát rakunk, erre rámorzsolunk egy ujjnyi túróréteget, rá szalonnatepertőt szórunk, és így az egészet lerakjuk, a tetejére is túrót morzsolunk, forró sütőben, vagy kályha tetején összemelegítjük.

Lehet egyszerűbben készíteni, akkor nem kell szalonna, kivajazott lábasba rakjuk a puliszkát, rámorzsoljuk a túrót és így rakjuk le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...