Elkészítés:
A fatányéroshoz sertéskarajt, vagy tarját, vesepecsenyét, bélszínt veszünk.
Fontos, hogy a hús ne legyen friss
vágás, hanem egy-két napos. Személyenként kb.15 dkg húst számítunk.
A húst megmossuk, leszárítjuk minden hártyát, inat letisztítunk róla és másfél
ujjnyi szeletekre vágjuk. Ha karajból készítjük, a szalonnás részt két
centinként bevágjuk, hogy a húst ne kapja össze. Kés nyelével jól megveregetjük
és legalább két órára jégre tesszük. Sütés előtt só, bors, és pirospaprika
keverékével megszórjuk.
A flekkensütő rostélyt bekenjük zsírral vagy olajjal, izzó parázs fölé
helyezzük és a hússzeleteket rárakva, mindkét oldalukon pirosra sütjük.
(Rostély hiányában süthetjük teflon sütőben, zsiradék nélkül.
Zsírban, vagy fóliában sült krumplit, rizses borsót, céklát, uborkát,
fokhagymamártást kínálhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése