2014. február 24., hétfő

Erdélyi gulyásleves


Hozzávalók :
 50 dkg disznó (lehet bármilyen)hús,
2db murok (sárgarépa)
1 db petrezselyem(fehérrépa)
1 szelet zeller
1 szelet karalábé
1 zöldpaprika
2 db nagyobb pityóka(krumpli)
1 fej hagyma
köménymag
só,bors,gulyáskrém
1 tojás
liszt,olaj,petrezselyemzöld.

A zöldségeket apró kockára megvágva,forró olajon megdinszteljük,hozzátesszük az ugyancsak kockára megvágott húst,még pár percig dinszteljük ,paprikázzuk,megszórjuk köménymaggal,hozzátesszük az apróra vágott paprikát,forró vízzel felengedjük.Fedő alatt lassan pároljuk,amíg a hús majdnem puha lesz.Belerakjuk a megtisztított,kis kockákra vágott pityókát.1 tojásból csipetkét készítünk és belerakjuk a fövő levesbe.Ízesítjük sóval,borssal,gulyáskrémmel és készre főzzük.Petrezselyemzöldet szórunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...