2014. február 3., hétfő

Madártej




Hozzávalók:
1 liter tejhez 4-5 tojás
2 csomag vaníliás cukor
egy evőkanál vaníliás pudingpor
6-7 kanál cukor.

A tej háromnegyed részét a vaníliával főni tesszük. A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak, 2 -3 kanál cukorral tovább verjük, amíg egészen kemény súlyos-fényes lesz.
A habot a forró tejbe mártott evőkanállal a tejbe szaggatjuk, de egyszerre csak négy galuska legyen a tejben. A tejnek nem szabad forrnia, csak jó forró legyen.
Amikor a galuskák könnyen átfordulnak, megfordítjuk a másik oldalukra, majd mikor megfőttek lyukas kanállal kiszedjük a tejből.
Amikor az összes habgaluska kifőtt, a tojás sárgákat 4 kanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, és feltöltjük a félretett hideg tejjel, állandó keverés mellett, hozzáöntjük a forró tejhez,és felfőzzük. A tűzről levéve rárakjuk a galuskákat, és hűtőszekrénybe kihűtjük.
Különböző gyümölcsökkel, csoki darabkákkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...