Fenyőalja(Rizike)gomba savanyúságnak
Fenyőalját, rókagombát, galambgombát-tehát kemény húsú gombákat-tehetünk el savanyúságnak.
Az eltenni való gombákat, alaposan megtisztítjuk, jól átmossuk, enyhén sós vízben, a forrástól számítva 15 percig főzzük.
Leszűrjük,
tálba tesszük, meghintjük citromsóval, (citromsav)(ezt azért
kell, hogy elkerüljük a nyálkásodást) hagyjuk pár órát, majd kimossuk és
lecsepegtetjük, visszatesszük a tálba. Ízlés szerint, cukros, sós,
ecetes vizet felforralunk, tárkonyt vágunk apróra, beletesszük a lébe,
rátöltjük a gombára, összeforgatjuk, kisebb üvegekbe rakjuk,feltöltjük
lével, késhegynyi szalicilt szórunk rá, lekötjük, és 20 percig gőzöljük.
Éb rétegesen hagymaszeletekkel rakom el. Babérlevél, szemesbors, mustármag és koriander mag kerül az üveg aljába.
VálaszTörlésFinom lehet úgyis, még nem próbáltam, ha tudunk szedni az idén, lehet kipróbálom.
TörlésKöszönöm a tippet,mindenképpen kipróbálom a receptet,nagyon finom lehet!
Törlés