2014. február 15., szombat

Fenyőalja (rizike) gomba savanyúságnak

Fenyőalja(Rizike)gomba savanyúságnak

Fenyőalját, rókagombát, galambgombát-tehát kemény húsú gombákat-tehetünk el savanyúságnak.
Az eltenni való gombákat, alaposan megtisztítjuk, jól átmossuk, enyhén sós vízben, a forrástól számítva 15 percig főzzük.
Leszűrjük, tálba tesszük, meghintjük citromsóval, (citromsav)(ezt azért kell, hogy elkerüljük a nyálkásodást) hagyjuk pár órát, majd kimossuk és lecsepegtetjük, visszatesszük a tálba. Ízlés szerint, cukros, sós, ecetes vizet felforralunk, tárkonyt vágunk apróra, beletesszük a lébe, rátöltjük a gombára, összeforgatjuk, kisebb üvegekbe rakjuk,feltöltjük lével, késhegynyi szalicilt szórunk rá, lekötjük, és 20 percig gőzöljük.

3 megjegyzés:

  1. Éb rétegesen hagymaszeletekkel rakom el. Babérlevél, szemesbors, mustármag és koriander mag kerül az üveg aljába.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom lehet úgyis, még nem próbáltam, ha tudunk szedni az idén, lehet kipróbálom.

      Törlés
    2. Köszönöm a tippet,mindenképpen kipróbálom a receptet,nagyon finom lehet!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...