Hozzávalók:
1 csomag mexikói zöldségkeverék
2 dl tejföl
1 kanál vaj
majonéz
mustár
3 púpozott evőkanál zselatin
gépsonka
só, bors, citromlé
1 csomag mexikói zöldségkeveréket, 1 kanál vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk,(víz ne maradjon alatta)
Közben 2 dl tejfölből,16 dkg majonézből, ízlés szerint mustár, só, bors, citromlé hozzáadásával masszát készítünk. 3 evőkanál (púpos) zselatint 1,5-2 dl vízzel feloldunk és felmelegítjük. Ha a mexikói zöldség kihűlt, összekeverjük.
Először a folyékony langyos zselatint a masszához, majd a salátát adjuk hozzá. Amíg a saláta hűl, gépsonkával kibélelünk egy őzgerincformát, a massza felét beleöntjük, 8-10 percre hűtőbe tesszük (nem fagyasztóba). Kivesszük a hűtőből és ráhelyezünk 6 db kemény tojást, ráöntjük a maradék masszát, befedjük sonkaszeletekkel. Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük, pár óra múlva (mikor teljesen megdermedt) kiborítjuk a formából és lehet szeletelni.
Ui.:5 vékony téglalap alakú gépsonka kell hozzá (3 keresztbe a formába, 2 hosszába a tetejére)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése