2014. február 3., hétfő

Sonkás mexikói rúd


Hozzávalók:
1 csomag mexikói zöldségkeverék
2 dl tejföl
1 kanál vaj
majonéz
mustár
3 púpozott evőkanál zselatin
 gépsonka
só,bors,citromlé

1 csomag mexikói salátakeveréket,1 kanál vajban kevés víz,só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta)Közben 2 dl tejfölből,16 dkg majonézből,ízlés szerint mustár,só,bors,citromlé hozzáadásával masszát készítünk.3 evőkanál(pupos)zselatint 1,5-2 dl vízzel feloldunk és felmelegítjük.Ha a mexikói saláta kihűlt,összekeverjük.Először a folyékony langyos zselatint a masszához,majd a salátát adjuk hozzá.Amíg a saláta hűl,gépsonkával kibélelünk egy őzgerincformát,a massza felét beleöntjük,8-10 percre hűtőbe tesszük.(nem fagyasztóba)Kivesszük a hűtőből és ráhelyezünk 6 db kemény tojást,ráöntjük a maradék masszát,befedjük sonkaszeletekkel.Fóliával letakarjuk,hogy ne száradjon ki.Hűtőbe tesszük,pár óra múlva (mikor teljesen megdermedt)kiboritjuk a formából és lehet szeletelni.
Ui:5 vékony téglalap alaku gépsonka kell hozzá(3 keresztbe a formába,2 hosszába a tetejére)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...